LAMINOITU LASI

Laminoitu ja karkaistu laminoitu lasi sopii kohteisiin, joissa vaaditaan lasia, joka ei sirpaloidu. Laminoitu lasi valmistetaan kahdesta tai useammasta lasista joiden väliin on asennettu lasityypin mukaan eri paksuisia muovikalvoja, esim. 0,38mm, 0,76mm, 1,52mm. Näin saadaan lasia josta rikkoutuessaan ei lähde vaarallisia sirpaleita, vaan rikkoutunut lasi pysyy kasassa välissä olevan muovikalvon ansiosta.

KARKAISTU LASI

Karkaistua lasia eli turvalasia käytetään paikoissa joissa lasin pitää kestää kovia iskuja, mekaanista liikettä sekä lämpötilan vaihteluita huomattavasti paremmin kuin normaali lasi. Karkaistua lasia valmistetaan pääasiassa 4-19 millimetrin vahvuisena, oikean lasinpaaksuuden valintaan on hyvä pyytää apua ammattilaiselta. Karkaistu lasi tarvitsee hajotakseen todella kovan iskun tai vääntämisen, mutta jos lasi kuitenkin saadaan rikki se hajoaa pieniksi palasiksi jotka eivät ole ihmiselle vaarallisen teräviä.

ERISTYSLASI

Eristyslasi suojaa nimensä mukaan joko auringolta, lämmöltä, kylmyydeltä tai erilaisilta ääniltä. Eristyslasi on valmistettu kahdesta tai useammasta lasista joiden välissä on kaasuseosta (Argon –kaasu). Eristyslasia käytetään luonnollisesti ikkunoissa, sekä katto- ja näyteikkunoissa. Erilaisia laseja ja pinnoitteita käyttämällä saadaan eristyslasit heijastamaan ulkona oleva kuumuus tai kylmä takaisin ulos, ja taas samalla tavalla sisällä oleva lämpö saadaan pidettyä sisällä – kuitenkaan estämättä valon sisälle pääsyä.

Sulje valikko